From Newan to Florida and back around.

2012-08-25 @ 05:41:48

Då var jag tillbaka i Newan igen efter en rätt så underbar semester. Tro inte att vi blev mötta Sunny Florida inte, blixtar och dunder var bara förnamnet, den senaste månaden har 28/29 dagar bjudit på plask och dunder.. Som tur var så valde solen att titta fram de tre sista dagarna så vi fick i oss en skaplig dos av D-vitamin och en lätt solbränna. 

Vi bodde på hotell Hilton som min ”värdmorfar” och ”värdmormor” är delägare i. Ni skulle ha sätt mitt lilla glädjehopp jag fick se strandhotellet, såååååå fint och så stort, vi hade till och med ett eget starbucks! När jag fick se mitt rum ploppade mina ögon ur, jag hade en egen svit som nästan var större än lägenheten här på Manhattan, som grädden på moset så hade jag balkong med utiskt över den kritvita sanden och det klarblåa havet. 

 

Den senaste veckan har jag spenderat plaskandes i den Mexicanska golfen, tagit morgonpromenader barfota på beachen, varit på bootcamp, besökt super mysiga restauranger, ätit massa god mat, hängt i outletmallet och haft det allmänt gott!

Igår fick jag dessutom världens bästa nyhet, en vacker liten Fabian har kommit till världen, min kära kusin har blivit mamma!

Väderprognosen för veckan såg lovande ut.. 

 

Mitt livs första roomservice, lära föreviga detta ögonblick.. 

restrooms, asg!

 

Min minsting är verkligen en killer på kurragömma, hahaha!

Puss på er alla! 

 

 

 


3 månader baby!

2012-08-18 @ 03:43:12

Hej kära vänner!

För tre månader sedan idag stod jag väntandes på en trottoarkant tillsammans med colombianska Amanda, lite halvt hjärtekrossad efter att ha lämnat ett grymt gäng på Au pair skolan men samtidigt full av färväntan, glädje och nervositet över hur de närmaste minuterna skulle utspela sig, fjärilarna löpte amok inne i magen och jag ville bara skrika rätt ut. Med en kamera uppe i mitt fejs såg jag hur min världfamilj kom vandrandes över vägen med välkomsskyltar och ballonger, dunk dunk, mitt hjärta slog dubbla slag. Några varma kramar senare satt jag i en bil påväg till mitt nya hem i NYC, jag var överväldigad av alla nya intryck, över att verkligen vara här.. Jag hade panik och började få kalla fötter, jag ville hem till tryggheten igen men istället för att ta den enkla vägen ut sa sa jag till mig själv - Nu jäklar Anna Svärd får du ta och skärpa dig, du befinner dig i drömmarnas stad och det är inte många som får den här möjligheten som du har fått, du kan förändra och växa, ta den chansen. Tur de, att jag lyssnade på mig själv för nu sitter jag här med mycket varmare fötter. 

 

Så glad att jag tog steget att åka hit till USA, vissa dagar är verkligen en pain in the ass men jag tror att det är värt det i slutändan, jag får se & uppleva så mycket som jag aldrig annars skulle ha gjort. Det negativa är att jag redan börjar ta allt förgivet istället för att njuta av varenda sekund här, bara 9 månader kvar, dags att skärpa till sig! 

 

Fick förövrigt lite smått & gott från Kat idag i present, bland annat ett sött linne! Så gulligt av henne. 

 

 Dagens +:

+ Tunnelbanan, fyllt av talangfulla människor som dansar och sjunger. Det är underground det händer.
+ Långt och fint samtal med en av mina dörrmän. Det är otroligt hur lite vi vet om människor vi möter varje dag.
+Shopping!!! 
+ Egengjort ”farmors köttfärsås” (saknar dock originalet).

 

I morgon vid den här tiden befinner jag mig i Florida, har inte hunnit reflektera så mycket över att jag ska åka men det kommer bli grymt! Åker till ett ställe som heter Sandestin, ser otroligt fint ut på bilderna, förhoppningsvis så lever den äkta varan upp till det. 

 

Måste även tillägga att jag saknar er där hemma så att det gör ont i hjärtat... Speciellt min kära lillebror, mina storebröder, mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, kusiner, fastrar, "moster", morbror, "farbror" och självklart mina vänner, listan kan göras lång! Sänder massa kärlek till er <3

 

Peace out.


photoshoot

2012-08-14 @ 03:56:54
Glömde berätta att pojkarna och jag blev fotograferade för någon vecka sedan, detta är något värdfamiljen gör ett par gånger om året. De tyckte det var roligt att ha lite bilder tills framtiden för barnen och mig att alltid ha med oss, gulligt! 
 
Smakprov, Jag & pojkarna.. Jag körde på en riktig cheese...
Behind the scenes!

Redo att svettas!

2012-08-13 @ 15:20:39
 
NU: Jogging i Central Park!

Coney Island

2012-08-13 @ 04:31:15
Idag for jag, Elena och Sara till Coney Island för att njuta av lite sol och bad. Andra gången jag var på Coney Island, tar ca en timme med tåg från Manhattan att ta sig dit, super smidigt & det känns verkligen inte som man befinner sig så nära Manhattan som man faktiskt gör. Så skönt att komma ur City när det är så varmt & alltid kul att träffa tjejerna! På kvällen blev det lite jobb och nu ska en bränd & trött tjej hoppa i säng!
 
Natti natti alla kära!

Pinglorna! 
 

Friday & Saturday

2012-08-12 @ 02:22:49

Igår, fredag hade jag min första lediga dag på 13 dagar men tro inte att jag låg på latsidan för det, klockan ringde vid 8 & jag trippade ner till gymmet. Efter frukost styrde jag kosan mot Staten Island, ön som jag inte hör hemma på (lång historia) för att göra något åt min hemska utväxt, väl där blev det ett ”litet” klipp också, ville ha en förändring och det fick jag.. Numera är jag Anna Cristina Svärd med 15 cm kortare hår! Känns som jag har amputerat nått, jag sörjer lite men change is good, har alltid velat prövat & som kära Sara sa ”om du ska göra det så är det lika bra att du passar på när du är här i New York” Så fick det bli.
Sedan körde vi vidare till International House of Pancakes (IHOP), mumsfillibabba! Där fick vi i oss över det dagliga rekommenderade kaloriintaget.. Två proppfulla tjejer mötte sedan upp Elena för att ta färjan över till Manhattan igen, där blev det lite shopping innan månades alltid lika roliga Au Pair möte (känn ironin). Efter mötet strosade vi i SoHo och vandrade vi till NoHo, där vi köpte oss en varsin 8 dollars kopp med frozen yogurt från älskade 16 handels, LOVE! 

Idag har jag bara slappat, har inte vart så kry idag.. Men är inte ledsen för det inte, fick det nämligen bekräftat att min mamma, mormor och älskade Hanna kommer nu i september, GLADASTE TJEJEN EVAH! 

Igår läste jag även ut sista boken av The Hunger Games, snyft... I kväll ska jag äntligen se filmen, myspys! 

 

 

I did it!!

'

Lycklig tjej på IHOP

Fina utsikten vi hade på Au Pair mötet i Battery Park

Vi älskar inte frozen yogurt eller rosa... hihi 

I min påse, ett badlakan och ett Iphone skal från Vickans hemligheter (PINK)

 

Massa kärlek till er där hemma! 


Min vardag!

2012-08-03 @ 04:45:56
Nattade pojkarna för en stund sedan och ligger förtillfället nerbäddad i soffan och tänkte precis knäppa på en film tills mina värdpäron kommer hem men först tänkte jag vara duktig och blogga lite, är ju inte så hajp på det men veckodagarna med barnen ser mestadels liksdana ut & är inte så roligt för er att läsa om men om ni är nyfikna så kan jag berätta hur en typisk dag ser ut för mig:
 

Jag jobbar oftast måndag - fredag och cirka två dagar i veckan hjälper jag till att fixa i ordning barnen på morgonen, annars börjar alltid min dag med morgonträning (Central Park eller gymmet nere i källaren) Efter det ska det tvättas och förberedas inför pickup och lunch, hämtar upp den lille mannen från camp vid 11.30 och går till parken eller har en playdate samt lunch. När klockan slår 15.00 är det dags för att hämta upp äldsta pojken från camp och vi går till biblan eller lekparken en stund efter (förrutom de dagar han slutar 16.15) Väl hemma så ska jag försöka hjälpa den äldsta med lite övningar som matte och läsning. Runt 5 är det middag och kl 6 är det dags för bad, kl 7 är det godnattsagor och kl 8 ska de vara i säng sen slutar jag för dagen!
Det låter väldigt glassigt men det kan jag försäkra er om att det inte alltid är! Är helt slut på kvällarna, mycket gråt och skrik, pojkarna är oftast som iglar på varandra och så fort jag vänder ryggen om så händer någonting som inte bör hända, visst de är pojkar men med deras speciella behov så är det verkligen speedat till tusen.. De är som natt och dag, Yin och Yang.. De har självklart sina bra sidor också och vi kommer varandra allt närmare för varje dag som går och de kan vara riktiga charmtroll! Inget värmer mer än när man för höra ett I love you, när de vill hålla dig i handen eller efter helgen när de kommer springande och hoppar runt halsen på en och säger hur mycket de har saknat mig, det är guld värt! 

 

Om två veckor åker jag till Florida med värdfamiljen för en veckas semester, kommer blir grymt! Som att inte det vore nog så åker jag tillbaka efter sju dagar hemma i NYC, ska nämligen till Miami baby! Känner på mig att Augusti kommer bli en riktig pärla till månad! 

 


Kram på er! 
 


RSS 2.0