IM HOME!!

2012-12-26 @ 22:53:07
Jag är hemma i Ockelbo, har haft en helt fantastiskt jul och jag kommer berätta mer när jag är tillbaka i New York på lördag!!

pink elephant.

2012-12-23 @ 01:42:04
Sitter halvt sovandes i soffan just nu, blev en vild kväll fylld med dans och skratt på Pink Elephant igår med mina bästa! Vi började med middag på Onegin som är innepinne stället för Ryssar, haha. Vi har ju varit väldigt insnöade på Lavo den senaste tiden men det är alltid kul att testa på något nytt. 
 
 
Love, 
A

Välkommen till familjen!!

2012-12-23 @ 01:30:15

Supernanny!

2012-12-21 @ 21:41:00
Supernanny man är, 26 timmars jobb på 48 timmar men nu går jag äntligen på julledigt, weeho! Värdfamiljen åker till dominikanska republiken ett par dagar efter julafton = långledigt!! De två senaste dagarna har bestått utav playdates, barns & noble, lekplatsen, julkorsert, simlektioner, julbak, central park och en visit på The museum of natural american history (där de spelade in en natt på museet)! Nå mycket mer än jobb har det inte blivit de senaste dagarna, kom nyss upp från gymmet och tänkte ta vara på den här dagen!

 

19 december 2012

2012-12-19 @ 17:18:56
Fin fina New York, jag älskar dig!

Smörgås Chef

2012-12-19 @ 01:20:04

I lördags innan jag började jobba träffades jag och Sara upp för att testa på Smörgås Chef som är en skandinavisk restaurang som ligger på 38 och park , Sara fick sina efterlängtade köttbullar och jag åt mumsig veggie mat! Sjukt hur mycket man saknar viss svensk mat.. Jag som älskar limpa och tekakor kommer föräta mig när jag kommer hem till Sverige igen, det ser jag fram emot! hihi. Nått annat jag saknar är att köra bil, jag har snart haft mitt körkort i 2 år men har aktivt kört i ca 7 månader.. Jag har inte kommit över min förälskelse att sitta bakom ratten, lika roligt varje gång! 

 

 


Rue57

2012-12-18 @ 01:39:37

I lördags blev det lite spontant tjejmiddag på restaurangen Rue57 som ligger i midtown, fin restaurang med god mat! Fick lite smått panik här om dagen när min värdmamma började prata om förlängning/ny au pair, det första jag gjorde efter det var att stänga in mig på rummet, 2 timmar senare hade jag en komplett lista över allt jag vela göra! YOLO. 

 




 

 


SUNDAY!

2012-12-17 @ 02:57:40

Dagen kickstartades med ett Au Pair möte på starbucks och sedan var det mission nyårsklänning & tack och lov hittade jag en lovande kandidat!!! Nu kan jag andas igen... Nej men seriöst, vilka i-landsproblem man har egentligen när det finns så mycket smärta och lidande där ute.
Eftermiddagen har jag spenderat med två pangbrudar i City, snart dax för dom att åka hem till Svealand, det gör ont i det lilla hjärtat... Kommer bli ett stort tomrum utan dem!!

 
 
 

 


UNITED NATIONS

2012-12-16 @ 00:25:49

Igår besökte jag äntligen FN:s högkvarter här i New York, något som jag har velat göra länge. Gick en guidad tur, så mycket viktiga och bra beslut som har diskuterats och tagits på den här platsen, det var mäktigt!

 

 

 


....

2012-12-15 @ 06:40:49

Tidigare idag hände något sådär hemskt och hjärtskärande som aldrig borde få hända, nått så ofattbart och obegripligt, något så orättvist, 26 personer miste sitt liv i en skolmassaker i Connecticut, majoriteten var förskolebarn.. Det här gör mig så arg och ledsen, allt de aldrig kommer att få uppleva... Finner inga ord. 

Ikväll tänder jag ett ljus och ber för alla de som miste livet, alla skadade och alla familjer.

 

Ta vara på det du har, uppskatta människorna du har ikring dig och ta aldrig någon förgivet.

 

ANNA GOES VEGETARIAN!

2012-12-13 @ 16:56:20

Ja, ni läste rubriken rätt, jag, Anna Cristina Svärd har gått och blivit vegetarian. Det hela började med att tre av mina kompisar här läste boken Skinny bitch och blev väldigt berörda av bokens innehåll. Jag har haft vetskap om hur djur har behandlats på slakterier men har valt att blunda för det då jag alltid har varit en riktig kött och potatis tjej. Jag har alltid tyckt att det är trams och att jag minsann aldrig skulle klara mig utan kött. 

Hur som valde jag att läsa boken och efter andra kapitlet valde jag att sluta äta kött, ägg och till stor del mjölk. Mitt beslut består till stor del på hur de behandlar djuren på slakterierna.. Visste ni till exempel att en gris är smartare än en tre-åring? De trycks ihop i en liten bur och när det är dags för slakt så skär de av halspulsådern när de är levande, det är inte alltid (många av gångerna) det inte dödar dem, detta innebär att de är levande när de sänks ner i skållhett vatten för att bränna bort pälsen..
En annan sak som har fått mig att välja denna livsstil är något som jag inte alls hade vetskap om innan jag läste boken var allt de stoppar i djuren - hormoner, steroider, antibiotika, med mera för att få dem att växa = mer kött = mer vinst.. Sen så stoppar vi oss allt detta... gross.


Jag tycker att alla gör som de vill och jag vill inte predika om att bli vegan/vegetarian, det är mitt beslut och jag är otroligt glad att jag har valt det. Jag säger inte att det är lätt, jag tar  en dag i taget och man måste verkligen anstränga sig för att få i sig alla vitaminer/mineraler man behöver men det positiva i detta är att jag blir mer medveten om vad jag stoppar i mig = mer hälsosam!

 

 http://features.peta.org/VegetarianStarterKit/

Om ni klickar på denna link kommer ni till Peta starter kit, där kan ni bland annat se en video som är väldigt ohumansk.. 

 

Sen måste jag även tipsa er om att googla Mimi Kirk och Annette Larkins, kolla in dessa kvinnor, säger bara wow! 

 

Ja mina vänner, nu vet ni det! 

L8TR!!


mindfulness

2012-12-12 @ 17:15:50

Vandrade längs park ner till 5th för lite julhandling/fönstershopping här om dagen. Jag skippade hörlurarna för lite mindfulness, det slog mig, det är otroligt hur lätt man faktiskt anpassar sig och börjar ta saker och ting förgivet, hur man väljer att titta ner i backen och stressa på istället för att stanna upp och uppskatta sin omgivning.. Jag älskar verkligen det här stället och måste ta vara på min tid här! 

 

Min dag.

2012-12-11 @ 03:22:34

Efter ett hardcore pass i morse fick jag äntligen prata med min storebror för första gången sedan jag kom hit, det var hur underbart som helst att få höra hans röst igen!

Eftermiddagen spenderade jag och pojkarna på Childrens Holiday Party & vilken hitt det var, jag hade nog lika kul som barnen! Jätte fint organiserat och varje barns drömland.. En verklig Upper East fest, modellmammorna trippade runt i sina klackar, barnen åt sushi och fick fina goodybags. 


Ha det gott!

 

 


SIDNEY SAMSON AND SOHO!

2012-12-09 @ 01:46:58

Efter 10 timmars jobb mötte jag upp min fina vän Sara i Meatpacking för thaimiddag på restaurangen SEA. Med mätta magar mötte vi upp Walter på klubben 1 Oak för lite skumpa och dans och efter det blev det Lavo där Sidney Samson (har bla gjort riverside låten) stod för musiken, killen är grym! Spontan och fet kväll med mycket dans och roliga människor! 

 

Idag, lördag har jag bara tagit det lugnt, begav mig till SOHO i jakt på en Nyårsklänning men hittade ingenting.... Börjar få lite panik! Jobbar kväll, blir en massa lördagsmys!

kram på er! 

 



 

 


PhD @ Dream Hotel

2012-12-05 @ 16:36:00

I söndags blev det brunch på  PhD @ Dream Hotel med tjejerna, riktigt fint ställe med bästa utsikten! Musiken levererades av Dj Kai Song som är 8 år. Song är verkligen hur söt och duktig som helst och han ser verkligen ut att trivas i dj båset men samtidigt, ett barn på en nattklubb, kan det bli mer fel? 

 

LAVO BABY!

2012-12-04 @ 15:46:33

I lördags mötte jag upp Sara, Sophia och Elin på Lalalalalavo! Där drack vi drinkar och dansade oss svettiga inpå småtimmarna! Victorias Secret-modellen Doutzen Kroes intog vip hörnan för kvällen och det var proppat med folk. Jag och Sara begav oss hem runt 6 sisådär på söndagsmorgonen = bra kväll!!


Supervackra och långa Doutzen Kroes!
Gick lös på borden utan klackar! 

Julfeeling

2012-12-03 @ 15:57:00

Igår var det ju första advent så jag, Sara, Anna G, Nicole och Sophia möttes upp på Upper West Side på en restaurang som heter Blossom för att fira, de hade ett underbart utbud på vegetarisk mat! Efter den mumsiga lunchen slank vi in på Polarn & Pyret för lite glögg och pepparkakor, hög mysfaktor! 

 

Inne på Macys! 
Upper West Side har laddat upp med granar!
Time warner center vid Columbus circle 
Pepparkakor och glögg! 





 
 

NEW IN.

2012-12-03 @ 03:48:00
Lite smått och gott från Victoria Secrets!
Proppade Macys! 
Mjukisar från Tommy girl (hillfiger), stickat från Calvin Klein och örhängen från B.brilliant.
LOVE NIKE!
 

01/12/12

2012-12-02 @ 01:31:39

Hej alla kära!

Här kommer en snabb lördagsuppdatering, Igår fredag jobbade jag ett par timmar sen åkte jag över till SI tjejerna för lite julshopping, kina buffé och solsidan mys hos Elena!
Idag är jag hängt på stan större delen av dagen, gick lite lätt lös inne på Macys. Ska snart fixa mig i ordning inför en utekväll här på Manhattan! Idag fick jag även reda på något himlans super duper mega roligt som kommer hända nästa vecka, jag döööööööööör nästan, men än så länge är det en hemlis! hihi.... Ah de va väl de. Ha de! 

 

Lyckokaka
Elenas fina skimrande hus, underbart!

 


RSS 2.0