Bronx Zoo!

2012-05-29 @ 04:22:34

I dag är det Memorial Day, dagen då man hyllar alla soldater som har gått ut i kring och offrat sig för sitt land.. Fint med hyllning men fult med krig..
Vi har inte gjort något speciellt för att hedra dessa människor idag men vi tog vara på helgdagen, vi mötte upp min värdpappas systers familj samt deras Au pair och spenderade dagen på Bronx Zoo här i NYC, var kul! Har varit sjukt varmt idag och när jag flåsar av värmeslag säger alla till mig - vänta du bara, det blir värre... Jobbigt men man ska inte klaga!


Efter vi kom hem var jag helt slut så jag knatade över till nagelsalongen och utnyttjade min present från värdfamiljen, det satt fint! 















Fick bli mintgrönt och orange!

 

PUSS på er alla!


26 & 27 MAJ!

2012-05-28 @ 06:40:10

Hej alla solstrålar!

Gårdagen spenderades med en annan svensk au pair, goa Sara! Vi gick till en sportbar där vi mötte upp ett gäng andra svenskar för att äta god mat och kolla på Eurovision, Looren kickade ass! Stolt svensk :)

Idag har jag även fått checka av ytterliggare en sak från min bucket list, att gå på en Broadway show! Min värdfamilj bjöd med mig på The Lion King och vad ska jag säga, det var king! Jag hade gåshud genom hela föreställningen, helt fantastiskt! Något som måste upplevas!

Nu på kvällen har jag hängt med mina värdföräldrar, de är verkligen underbara!


 

Ointessant att se vad jag äter jag vet men jag tycker kaffekoppen är värd att citera
"What would you do if you knew that you could not fail?"



Efter musikalen gick vi ut & åt på en mysig italiensk restaurang! Detta ska föreställa en lasange (ok, kommer nog inte kunna hålla löftet på att inte lägga ut bilder på mat, ni får stå ut)
Har även hunnit med lite shopping under mina två lediga dagar, köpte på mig en massa från bare minerals! Vet nu vad allt på denna bild kostade? 607 svenska riksdaler! Hallå, hur sjukt? Det är typ vad en borste kostar i Sverige..
Natti!



CENTRAL PARK!

2012-05-26 @ 06:32:33

Första veckan har varit riktigt tuff men nu är det långhelg vilket innebär ledighet!! Tog mig en promenix till Central Park idag, låg på en filt och glassade med en tidning och bra musik, bara andades ut och gottade mig!

 

Nu tänkte jag krypa till kojs & kolla på något play program!

 

Min kära morfar fyller även 70 år idag, hoppas du får en fantastisk dag med god mat, skratt, sång, vänner & kärlek, det är du värd!

 

 

Fick även ett presentkort av min värdmamma för att jag har överlevt den här veckan, Mimi är en nagelsalong här runt hörnet så nästa vecka ska jag unna mig en manikyr & en pedikyr!

 

 

Ha det gott alla!

 

PUSSS


23 maj 2012!

2012-05-24 @ 01:58:15

Hello guys!

 

Har varit en lång dag idag, den här morgonen var sista dagen på kids and sports för lillen så vi var där i morse & han fick sin pokal, stolt kille!
Sedan var det playdate som stod på schemat, nannyn till pojken som kom över var verkligen hur härlig som helst, hon var verkligen en solstråle och en klippa! Så nu ska jag få följa med henne på riktig gospel här något tag :) COOLT!

Sedan lyckades jag faktisk att få honom i säng för att sova middag, framsteg! Efter det så hämtade en bil upp oss (OMG, kändes som om att jag var med i gossip girl) för att åka på ett ”park party” i Central Park!

 

I morgon är min första dag ensam med barnen, mamman har alltid varit med annars, vilket har vart både positivt och negativt! Lillen börjar acceptera mig lite mer, men vi är inte riktigt där än så jag är sjukligt nervös över hur det kommer gå.. Wish me luck!


Tänkte bege mig ner till gymmet som finns i byggnaden nu!

 

Ps. Madonna har en lägenhet på andra sidan vägen, såg hennes dotter där igår!!!


Fick de här handdukarna av värdmammans mamma, så fina!

 

 

Xoxo.. 


Blandade känslor!

2012-05-22 @ 04:29:48

Hej alla gobitar!


Sitter just nu & kollar på New Girl i min nya Victoria Sceret pillejamas i en lägenhet på upper east side, gött liv! Eller?

Jag förstår att ni förmodligen är jätte nyfikna på hur det går för mig i min nya familj på andra sidan atlanten och vad ska jag säga, det är ingen dans på rosor! Jag är familjens första au pair och barnen har det verkligen svårt för både mig och barnen att anpassa sig. Den äldsta & jag fungerar fint ihop, han är verkligen super go men det är den yngsta det är svårast med, han är super mammig! Föräldrarna är toppen däremot, fantastiska! Jag har berättat för värdmamman hur jag känner och hon är verkligen 100% stöttande. Jag håller verkligen tummarna för att det här ska gå bra.

Hmmm, vad annars? Jag förstår faktiskt gatusystemen här i New York så det är en stor lättnad.. Jag ska gå på min första musikal någonsin i mitt liv på söndag på inge mindre än Broadway, ska bli kul! Ska bli lite bättra på att ta bilder också.. Har blivit dåligt med det under de senaste dagarna!




PUSSSS!

 


New York City

2012-05-20 @ 07:04:17

Hej allihopa!

Ledsen för så dålig uppdatering, har varit långa dagar sedan senaste uppdateringen. Ja, vad har hänt sedan senast? MYCKET!

Hade 1,5 dagars utbildning på Training School och efter halvdagen på torsdagen drog vi in till NYC & jag kan inte säga annat än att jag ÄLSKAR den här staden! Vi valde att inte åka på NYC turen som man kan köpa via skolan utan vi valde att utforska staden själva, fick en del saker krossade från min bucket list:

  • Åka gul taxibil - check!
  • Chilla i Central Park -  check!
  • Se Times Square  - check!

De flesta klagar ofta på de första dagarna på Training School men jag hade det riktigt bra, tror det mesta berodde på mitt härliga gäng från Sverige! Saknar dom redan..
På fredagen var det dags att träffa värdfamiljen för första gången, var verkligen super nervös & något som gjorde mig ännu nervösare var att det var ett film team på plats för att filma mig och en annan au pair vid vårt första möte med värdfamiljerna, varför undrar ni kanske? Jo för Cultural Care  håller på att sätta ihop en ny video till blivande au pairer att se, de var även på skolan för att filma oss och de tog massa foton... Så på ett sätt kan man ju säga att jag var lite av en filmstjärna för en dag, då fick jag även det krossat från min bucket list!

Idag var jag på en kryssning för au pairer, vi åkte runt i Hudson river! Det var helt fantastisk utsikt, såg frihetsgudinnan på nära håll samt Manhattans skyline, kunde knappt första att jag var där! På kryssningen träffade jag fina Katerine som också var på Au pair skolan samtidigt som jag!

Nu ska jag ta en lång varm dusch sen ska jag sova, har en hel del sömn att ta igen!


Fina flickor



Central Park


Times Square








Xoxo...



JAG LEVER!

2012-05-16 @ 02:38:47

Hej alla glada, ville bara titta in & säga att jag lever!

Efter en lång flygresa kom vi fram till Training school (Long Island) sent igår kväll efter en helt flippad bussresa, gasen i botten hela vägen! Kommer att spendera ytterligare 2 dagar här på skolan och på fredag får jag äntligen träffa min värdfamilj!

 

Idag har vi haft utbildning HELA dagen om barnsäkerhet, kulturella skillnader osv.. Kan inte riktigt förstå att jag verkligen är här nu, i USA.. Men det känns bra, inte bara bra utan super bra! Har sällskap av ett gäng fina människor, vi är 5 svenska tjejer med blont hår (otippat) och såklart Mattias fast han är inte blond..


Här kommer lite bilder!



The gang!



Ha det bra! PUSS



 


Dagen med stort D!

2012-05-14 @ 05:13:30

Idag är det dagen med stort D! Nästa gång jag skriver i bloggen befinner jag mig på andra sidan atlanten, kan inte finna ord för hur det känns! Nu ska jag pula ner det sista i väskan, ta en behövlig kopp kaffe, kramas med min familj & sen bär det av mot Arlanda! 



14 maj, nu börjar äventyret!


Internationellt körkort!

2012-05-12 @ 22:41:43

Hola amigos!


Igår fick jag hem mitt internationella körkort för andra gången, denna gång med rätt stavning! Alla envisas med att stava Cristina med h, inte första gången det händer & troligtvis inte den sista heller.. Blir lite butter men aja, sånt är livet! Ingen big deal egentligen, det finns dom som har det mycket mycket värre...
Som det ser ut nu så kommer jag inte behöva mitt internationella körkort eftersom jag inte kommer att köra bil, jag bor ju mitt i smeten & har gångavstånd till det mesta. Jag har haft mitt körkort i drygt 1,5 år nu & älskar fortfarande att köra bil så det känns lite trist men samtidigt är jag ganska glad att jag slipper att köra i NYC, fick ju panik när jag körde i Stockholm så det är nog lika bra det!

 

Idag träffade jag mina fina tjejer och kramade dom hejdå, inte lätt inte.. Tänker dock på hur allt kommer se ut när vi ses igen, var alla kommer vara i livet, spännande!

Kvällen har vart fin, grill & skratt med familjen!

 

KAN INTE FATTA, 2 dagar kvar! Taggad till tusen.



Natti!


Presenter till värdfamiljen!

2012-05-11 @ 09:35:40

Godmorgon!


Den här helgen är min sista i Sverige på ett bra tag, fattar inte hur tiden gick så snabbt? Jag kom ju nyss hem från Norge, ”nyss” är tydligen 1,5 månad sen.. Jag har haft ca 50 dagars semester, vart tog dom dagarna vägen? Det är miljoner känslor som bubblar inom mig just nu - glädje, sorg, spänning, rädsla, nervositet, lyckopirr & nyfikenhet.. Mitt måtto för den här resan är att man kan vad man vill bara man vill vad man kan!

 

Idag ska jag till frissan & fräscha inför avresa och i kväll ska jag mysa sönder med min familj. Ska även försöka mig på packningen igen, förra gången kom jag och väskan inte så bra överens...

 

När man åker som au pair så är det mycket uppskattat att ta med sig presenter till sin värdfamilj, lite extra roligt är det ju om det avspeglar sitt egna land & kultur. Tänkte visa visa vad jag har köpt!




En lykta från Orrefors!

Packat & klart!


xoxo...

 

 


Presenter från värdfamiljen!

2012-05-09 @ 23:18:44

Go’kväll!

 

Tänkte bara berätta om en glad överraskning jag fick för några veckor sedan, ett paket från NYC! Min värdfamilj var så goa & skickade lite saker som skulle göra mig lite extra exalterad inför min resa, verkligen så uppskattat!

Idag träffade jag min älskade Joline över lunch, sista gången jag träffar henne innan jag åker.. Som jag kommer sakna denna tjej! Förhoppningsvis kommer hon och hälsar på. Under kvällen har jag vart hos farmor och farfar och ätit göttaste maten - fläsk, löksås & potatis! Inget som slår det eller dom..


 

 

I paketet fick jag:

- En NY keps.

- Två skivor från pojkarnas favorit musikaler på Broadway.

- Böckerna som jag berättade om tidigare.

- En karta över Manhattan

- En nyckelring med en bild på mina blivande värdbarn.

 

Älskade Joline & jag på studentveckan!

 

 

Sleep tight! PUSS


Match #4 - MIN VÄRDFAMILJ!

2012-05-08 @ 15:51:30

Min blivande värdfamilj är som sagt bosatta i New York City, Manhattan! Familjen består av mamma & pappa samt två barn, två livliga pojkar på 3 & 6 år. När jag läste deras ansökan blev jag så glad, det här var helt rätt! Att de bodde i NYC var bara en stor fet bonus! Två dagar efter pratade jag med mamman i familjen över telefon och det sa bara klick, vi satt och pratade över en timma med varandra! Dagen därpå pratade jag även med pappan & det gick också bra, efter det bestämde vi oss för att suga lite på karamellen (jag hade redan bestämt mig) och mejlade lite fram och tillbaka. Vi satte upp tid för ett skypesamtal och efter det var det fastställt, jag skulle bli deras första au pair! HÄRLIG KÄNSLA!

Efter att vi hade bestämt oss för varandra så har vi haft regelbunden kontakt och vi har skypat ytterligare en gång, denna gång pratade jag med pojkarna för första gången, de verkar verkligen super härliga båda två, den yngsta har dock lite svårt att förstå vad det är som händer då jag är deras första au pair. Att vara den första tror jag kan vara på både gott & ont men jag väljer att vara positiv!


Matchningsprocessen var en spännande och kul tid samtidigt som att det var väldigt jobbigt, mitt nya beroende av mejlen samt att leva i ovisshet var värst.. Nervös var jag också, självklart så fick jag tunghäfta när jag pratade med min potentiella v-familj men jag tänkte hela tiden, what doesn’t kill you makes you stronger & så är det ju verkligen.. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag är glad att den är över!

 

Det kommer verkligen bli en omställning för mig att bo i the city who never sleeps, jag har visserligen bott i centrala Oslo under en längre period men resterande tid har jag bott i lilla Ockelbo där man är granne med sin mormor och morfar och alla känner alla. Det ska verkligen bli ett äventyr & en utmaning men jag är sjukt glad över att ta det här steget och förverkligar en av mina drömmar!


Att jag inte nämner några namn, berättar mer ingående om familjen eller visar några bilder är för att jag inte har frågat familjen om det är okej ännu, det är någonting jag planerar att fråga när jag väl har träffat dom!

 

De senaste två dagarna har jag spenderat med nära och kära, umgicks med min fina barndomsvän Fannie i förrgår, firade bästa Hanna som fyllde 18 igår och sen har jag även träffat två andra au pairer som kommer att åka samma dag som jag, väldans trevligt!


Här kommer lite bilder nära området jag kommer bo på!


Central Park‏


The Sailboat Pond‏


Metropolitan Museum of Art‏


& Lite bilder från de senaste dagarna!


Grillmys med Fannie!


Världens bästa Hanna 18 år!


Basket med mina gobitar! Kommer sakna dessa underbaringar..

 



Nu ska jag baka bullar, ta hand om er!

 


Match 2 & 3!

2012-05-06 @ 09:38:45

Match 2 var från Pennington, NJ, denna match fick jag två dagar efter att den första droppades.. Vad jag minns från denna familj var att de verkade jätte gulliga och jordnära. Familjen bestod av 4 personer, barnen var en flicka och en pojke som verkade väldigt livliga och goa! Pennington är som jag har förstått det ett lite mindre samhälle utanför New York! Jag ville gärna prata mer med denna familj men efter drygt en vecka hade de fortfarande inte hört av sig så då valde jag att ta bort denna match..


Match 3 kom ca 1 vecka efter jag tog bort match 2. Denna familj var från Abingdon, MA och det är det ända jag vet om denna familj då matchningen var borttagen när jag skulle gå in och läsa deras ansökan!






Dollar & fullmakt

2012-05-04 @ 23:28:04

Godmorgon kära!

 

Igår var jag och växlade pengar så nu är jag en stolt ägare av mina första USD, vilken härlig känsla! Växlade in lite över det rekommenderade, blev 1700 sek vilket gav mig 240 dollar.. Var även till banken och tog upp lite funderingar kring mitt visa kort & då rekommenderade de mig att ge fullmakt till någon jag litar på så att om något skulle hända så har den personen tillgång till mina konton och kan göra överföringar osv.. Så fick det bli!

 

Idag ska jag troligtvis träffa min fina vän Joline & sen ikväll blir det att fira Idas 20-års dag, underbart!





Gulljäntan Ida!



Ha en fin dag alla!


 


Match 1

2012-05-04 @ 19:12:52

Min första matchning blev med en familj som bodde i Burlingame, CA. Familjen bestod av mamma, pappa och två döttrar på 7 & 5 år!


Jag fick ett väldigt fint mail av denna familj samma dag som jag hade fått ”You have a match” mejlet. I mejlet berömde de min ansökan, berättade lite mer om sig själva & ställde lite frågor. Familjen bodde alltså i Kalifornien, nära San Francisco där de bodde i en stor villa med pool.  Flickorna var sockersöta & sysslade med mycket aktiviteter. b.la. Balett, piano och fotboll. Föräldrarna verkade vara busy med mycket jobb och aktiviteter dom med.


Efter att ha läst igenom deras ansökan och personliga brev så var jag kluven, jag var så glad att jag hade fått en match och vi hade ju faktiskt ganska många gemensamma intressen men samtidigt sa min magkänsla nej.. Jag bestämde mig för att ge det hela en chans men efter att ha mejlat lite med mamman i familjen så bestämde jag mig för att lyssna på magkänslan, de var alldeles för mycket perfektion och kontroll för mig.. I slutändan visade det sig även att deras au pair bestämde sig att förlänga sitt år så det hade ändå inte gått!

 

 

 

xoxo!


meatballs

2012-05-03 @ 19:36:28

Hej alla glada!

 

Igår sprang jag ju som sagt över till grannen för att laga en svensk delikatess, grannen är ingen mindre än min fina mormor och delikatessen var självfallet hennes oslagbara köttbullar. Jag fick ta del av det hemliga köttbullsreceptet så nu är jag officiellt en köttbullsmästare!

Att dela sin matkultur med sin värdfamilj är självfallet för mig, lika som jag kommer ta del av deras och det gör jag med glädje & det tror jag är ömsesidigt! Har ju fått en pik om att vägen till mitt hjärta går genom magen.. haha, hur ska man ta det egentligen? Igår fick jag även en kokbok av min äldsta bror där all typ av svensk mat finns, den är fett tung men det är lätt värt att ta med!


På tal om mat så beställer min blivande värdfamilj de mesta av sin mat från en internet sida som de sedan får hemkört, detta är väldigt vanligt i USA och motsvarar på ett ungefär Linas matkasse här i Sverige. Jag tycker att detta är super smart & smidigt då alla lätt kan få med vad dom vill ha + att det spar tid!

 

Har spenderat mestadels av dagen tillsammans med mamma & mormor i stan, shoppat lite småsaker tills avresa! Var även in på hälsokost och köpte på mig öronljus som ska vara så bra och ja, vad ska jag säga.. snacka om fräscht resultat.. Blä!


Nu ska jag ha myskväll med två av mina älskade bröder, blir kortspel för hela slanten!

 

I boken finns alla möjliga recept, allt från Semlor till ärtsoppa!



Nu närmar det sig med stormsteg tills avresa, helt galen känsla.. 


Ha en fin kväll allihopa! PUSS


 

 


Matchningsprocessen!

2012-05-02 @ 11:50:48

Hej alla solstrålar!

 

Som rubriken lyder så tänkte jag berätta lite om matchningsprocessen, efter att min ansökan hade blivit godkänd av CC samt att jag genomgått en intervju som till viss del bestod på engelska så var det dags att slängas ut i matchningsprocessen som jag berättade lite om i  det tidigare inlägget. Det här var en nervrakande tid för mig, nu i efterhand inser jag hur otroligt onödigt det var! Jag hade läst att matchningsperioden var olika för alla, ibland kunde det bara ta några dagar och ibland månader.

Som person är jag organiserad och tycker om att ha kontroll på läget men jag försöker verkligen vara lite Carpe diem men i det här läget gick det måttot käpprätt åt pipsvängen. Jag satt som fastklistrad vid datorn och kollade min mejl varje dag, flera gånger i timmen för att se om jag hade blivit matchad, tanken slog mig att jag kanske skulle behöva ta in på rehab för mitt nya beroende.. Efter 5 dagars febrilt inloggande på mejlen hade jag fått det alla Au pairer väntar på, mitt första ”You have a match” mejl. Vilken lättnad det var, jag skuttade runt av lycka innan jag ens hade läst om familjen.. Mer om dom får jag berätta lite senare, måste springa nu. Ska nämligen över till grannen som ska lära mig hur man gör en riktig svensk delikatess, spännande!





Ungefär såhär glad var jag när jag fick min första match!

 

Xoxo..


Cultural Care

2012-05-01 @ 16:32:00

Hallå folkens!

 

Just nu sitter jag & jäser ute i solen i den härliga värmen och trotsar även fast jag är sjuk, kommer säkerligen straffa sig i längden.. Men underbara dagar som denna kan man helt enkelt inte missa! Läser just nu boken How To Talk So Kids Will Listen & Listen So Kids Will Talk, har snart läst ur den och sen ska jag hugga in på den andra - Siblings Without Rivalry! Fick dessa skickade av min värdfamilj + lite annat smått & gott som jag kan visa sen, super gulligt & verkligen uppskattat! Båda böckerna är bestsellers och ger bra tips på hur man underlättar vardagen, rekommenderas starkt!

 

Tänkte fatta mig lite kort om organisationen jag åker med - Cultural Care även kallat CC. Cultural Care är en av de största organisationerna i världen och har placerat Au Pairer i USA (Nu även i Australien) sedan 1989. Som Au Pair bor man hos en värdfamilj och tar hand om deras barn, förutom att ta hand om barn får du möjligheten att resa i USA & ta collagekurser (obligatoriskt). Man får verkligen en chans att ta del av det Amerikanska livet, se kulturen, bli en del av en amerikans familj, få vänner för livet och lära sig språket på en helt ny nivå!

 

Att jag åker med denna organisation är faktiskt bara en ren tillfällighet, jag fick kontakt med dom för första gången på en mässa i Stockholm, de gav mig verkligen ett positivt intryck och sedan dess har det bara rullat på. Eftersom jag inte har läst på om någon annan organisation så har jag egentligen inget att jämföra med men jag är otroligt nöjd över mitt val, jag har alltid fått full suport & de har alltid svarat på mina frågor och funderingar! (Vilket har varit ganska många)

 

Cultural Care har lång erfarenhet och ett stort nät som ansvarar för dessa kulturella utbyten. De har tillexempel att matchningsteam som jobbar heltid med att hitta den perfekta matchen för dig och vise versa. Mer om min matchningsprocess tänkte jag berätta om i nästa inlägg :)

 

Här är lite snabb info som gäller när du åker med CC:

- De första fyra dagarna kommer du spendera i NYC som kommer att förbereda dig inför din tid i USA!

- Du kommer spendera minst 1 år i USA med möjlighet till att förlänga upp till 2 år.

- Den 13:e månaden har du chans att resa så mycket du vill!

- Du jobbar max 45 timmar i veckan.

- Du får veckolön-

- Du får 500 USD i studiebidrag  för att läsa 6 credits.

- Du har rätt till två veckors semester under ditt år.

- Du kommer definitivt växa som människa!

 

Ha en fin dag!




Au Pair i New York!

2012-05-01 @ 00:47:10

Hej på er!

 

Börjar med att säga tusen tack till Kristin Ferm för denna fina design, du är grym!

 

Det här är tänkt att bli en plats där min kära familj, släkt, vänner  och andra Au Pairer som är nyfikna kan kika in och se vad som händer i mitt liv. Efter att ha spenderat de senaste 9 månaderna i Oslo är det dags att förvandla en dröm till verklighet, den 14 maj tar jag mitt pick & pack och drar vidare till landet där allt är möjligt - USA! Jag kommer att jobba som au pair i en familj på fyra som har två fantastiska pojkar på 3 & 6 år. Min blivande värd-familj är bosatt på Manhattan, New York! Jag är verkligen supertaggad inför detta äventyr & är övertygad om att det kommer att bli givande på många sätt och vis!

 

Jag kommer att skriva om allt från förberedelserna till vardagslivet i NYC. Jag får hoppas att det kommer bli intressant läsning!


För övrig har jag haft en underbar sista april, dagen har spenderats med en del av min familj & släkt, vi har ätit god mat, njutit av det fina vädret,  spelat kubb och kollat på majkase! Fick dessutom tidiga presenter av min släkt eftersom jag inte kommer att vara hemma på min 20-års dag, de är bara för goa! Kommer sakna dom så mycket när jag åker men förhoppningsvis kommer de & hälsar på mig under mitt år i staterna!

Nä, nu ska jag inte bli långrandig.. I nästa inlägg tänkte jag berätta lite mer om organisationen jag åker med samt om hur vägen att hitta den perfekta familjen för mig har varit.


Idag är det två veckor kvar till mitt äventyr börjar!

 

 

Fick det här fina armbandet från Thomas Sabo idag, jag älskar det verkligen! Nu finns hela släkten med mig i form av berlocker!

 

 

xoxo..


RSS 2.0