Trick or treat, it's the Frankenstorm! Happy Hell-oween.

2012-10-29 @ 02:29:00

I skrivande stund har jag jag just intagit soffläge med pyjamasen på, denna ställning kommer jag förmodligen behålla de närmaste dagarna då jag inte kommer att ta ett steg utanför dörren på grund av franken stormen Sandy. Jag har inte tagit den hela stormsituationen så seriöst men som en blixt från en klar himlen så slog det mig att det kanske var ganska seriöst ändå, jag strosade nere i Soho och de stängde alla affärer på grund av stormen och evakueringen, de har även stängt av tunnelbanorna och bussarna. I mataffärerna var det timmeslånga köer och tomma hyllor och i morgon är alla skolorna stängda och sen är det bara att vänta och se vad som händer. Förutom att det blåser extra mycket så är det ingen fara än så länge, inget regn ännu. Allt är i alla fall fint med mig och det verkar inte som att Upper East inte kommer få så mycket stryk, hoppas jag. 

Puss på er alla där hemma!

Fick just denna av mina hp, min outfit för de kommande dagarna! 

 

 


Central park zoo.

2012-10-26 @ 03:09:56
Här kommer lite bilder från Central Park Zoo, pojkarna älskar Madagaskar filmerna så CPZ var "the place to be" i somras, jag klagade inte, så mysigt att strosa runt där!
 

Graduation party and work.

2012-10-23 @ 16:42:03
Brukar vanligtvis vara ledig på helgerna men denna helg blev ett undantag, som jag nämnde tidigare så åkte mina hosts på en kärleksweekend så morföräldrarna var in the city för att vara med pojkarna så jag fick hjälpa till lite extra. Klickar verkligen jätte bra med Kats föräldrar, de är så okomplicerade och genomsnälla! Åker till dem i Oklahoma nästa månad för att fira Thanksgiving, denna gång ska vi till Ranchen. 

På lördagkväll åkte jag och min kompanjon Sara G till Sandviken-Sara och hennes kompisars graduation party, hade en riktigt trevlig kväll som slutade på bästa Lavo, sjukt nice ställe! 

På söndag hade jag au pair möte, gick och käkade frukost med fina Anna på west side & sen mötte jag upp Sara, Elena, Frida och nya Hanna (omg, hon bor granne med Blake Lively Ryan Reynolds!!!!!) och vi njöt av en skrattig eftermiddag tillsammans! 

 
Graduation girl with jello shots!
Jacob och Sara!
Egen dj och allt!
 

quickie.

2012-10-22 @ 17:08:39
 
Allt är finimang här, hinner inte skriva nu men hade i alla fall en king helg, skiver lite mer om den ikväll. Mina hosts var borta över helgen så när de kom tillbaka igår kväll så låg en liten överrsakning på sängen, goa som dom är! Kat har spanat in mina färglada naglar och tyckte att dessa två färgsprakande lack skulle platsa i min samling, yes indeed! 

Puss och hej! 

Familjen på vift i new york, dag 5!

2012-10-20 @ 04:16:00

Efter sista nattens skedande med mina två älskade kussisar var vi som vanligt uppe med tuppen, redo för att ta vara på våra sista timmar tillsammans. Vi gick till Central Park, njöt av picnic, rodde båt, vandrade runt och njöt av alla möjliga vackra ting och tang. Efter CP var det dags att dra sig tillbaka till lägenheten, de fixade med sin sista packning och vi sa hejdå... Usch va jobbigt det var när de satte sig i bilen och åkte iväg... Tomheten som uppstod var outhärdlig, andra gången jag grät sedan jag kom hit. Är verkligen super glad över att en del av min älskade familj kom hit och joinade mig för några dagar, det betyder mycket. LOVE YOU GUYS! 

 

 L8TR. 

 

 


Fall is in town!

2012-10-16 @ 03:15:37
 
 
 
Min söndag eftermiddag spenderades med mina kära SI brudar! Vi stosade runt lite här och var i höstiga New York, love it! 

 



NOT 2 COOL FOR SCHOOL!

2012-10-16 @ 03:00:00
Har lite att ta igen här på bloggen, det är fullt upp varje dag med jobb och äventyr av olika slag, så snabbt jag får en lugn stund slår jag mig ner framför gossipgirl eller tv3 play, min sista tanke är att göra något anstängande, vilket bloggandet är. Sitter just nu och dunkar finfin musika och käkar choklad, ska snart möta upp Matilda för en promenix trots att jag är sjuuuk. Jag kan nu stolt presentera att jag just nu går på St. John's University, hade våran första lektion i lördags i Harlem, går en Washington DC kurs där vi fördjupar oss om DC och nästa månad kommer vi även åka dit och se allt med egna ögon. När man åker som au pair måste man ta 6,5 credits under sitt år, vilket är ca 70-80 timmar skulle jag tro. Jag kommer ytterligare läsa en till kurs i vinter för att få ihop mina credits, då blir det på Hunter college, inredning för studenter, det ser jag fram emot :) 
I lördags efter skolan så drog jag, Sara och Frida till Soho lite snabbt, sen snabbt hem till mig för att fixa oss för kvällen som vi spenderade hos Jacos på Manhattans nedre delar, det var riktigt trevlig men eftersom jag inte mådde så bra så blev det hemgång istället för utgång! Tycker verkligen om tjejerna jag har träffat här, det känns som att jag har känt dem längre än vad jag faktiskt har gjort. Kommer verkligen sakna dessa gobitar när våra vägar skiljer sig åt efter året är slut.. Kommer helt enkelt få hänga och flänga runt i hela Sverige när jag är tillbaka, det klagar jag inte på! 

 
Vi hade glömt hur det var att gå i skolan... Gillar våra bänkar, "the american way"
lunch break i solen! 
The street fair nere i Soho, hungrig tjej ska få mat! 

Familjen på vift i new york, dag 4!

2012-10-10 @ 16:13:23
Fjärde dagen gick vi från morgon till kväll, hänge och flängde lite överallt! På morgonen åkte vi till Little Italy och Chinatown för att kolla läget, det är verkligen så härftigt hur dessa ställen kan byggas upp, det känns verkligen inte som att du befinner dig i New York längre, så ballt! Efter vi fick nog av alla försäljare och fisklukten beslöt vi oss för att bestiga Empire state buildning, otrolig utsikt men ganska läskigt, man kände hur byggnaden nästan svajjade där uppe på våning 86. 10 skakiga ben begav sig in till times square för att göra sista shoppingen. Vi gick till det berömda Hollister och Apple store. På kvällen vek tre av och begav sig hemmåt för att vila benen då ja och mormor gick och såg en Broadwayshow, vi såg musikalen The phantom of the opera, så bra! Man kan inte beskriva en musikal med ord, man måste uppleva det! 
 
 
Det ska grundas bra.
Chinatown.
Little Italy
 
Vi är inte rädda..........;)
Hollister
Apple store
musikal
 
 
Hade en riktigt bra dag helt enkelt! 

Weekend.

2012-10-09 @ 04:15:53
Då glider denna måndagen mot sitt slut, idag har barnen varit lediga då det är Colombus day så det har varit en låååång dag för min del. Helgen var tipp topp, på lördag dag så mötte jag upp Anna G och Sophia i Soho för lite shopping och på kvällen kom mina fina SI tjejer över på ett glas här på Manhattan innan vi begav oss till Empire hotel rooftop. På söndag vaknade jag och Elena upp pigga och glada så vi begav oss till Staten Island där vi mötte upp Sara och Frida för movie number 2 den här helgen. Vi såg Taken 2, bra film men inte ens i närheten så bra som ettan. Nu ska jag dyka ner i sängen! 
 
 
Påväg hem, Times square! 

Söndagsbio! 
Only in America! Halloween mode on. 
 
 
 
PUSSSSSS

FRIDAY.

2012-10-06 @ 07:35:34
+ Fick ledigt hela dagen!
+ Svenska kyrkan mad Matilda och Lovisa, äkta svenskt fika, kanelbulle och saft (blev ju inga bullar på kanelbullens dag men bättre sent än aldrig) 
+ Världens godaste middag med världfamiljen, tortellini fylld med pumpa i rödvinsås, låter kanske inte så lockande men det var en riktig 10-poängare! 
+ Härligt starbucks och bio mys med fina Anna G, vi såg filmen Pitch Perfect, vi valde den mest för att den var den enda av utbudet som inte var action men till våran förvåning var den riktigt bra, även här en 10-poängare, jag och Anna lämnade biosalongen sjungandes och dansandes! 
 
 
Natti natti på er kära!

familjen på vift i new york, dag 3!

2012-10-03 @ 16:26:35

På torsdag morgon så kickstartade vi dagen med en frukost på Times Square sen tog jag följe med dem till Macy’s och sen var det dags för mig att dra tillbaka till lägenheten för att jobba några timmar. På eftermiddagen gick vi till favorit placet 16 handels för frozen youghurt, det kan man ju bara inte missa när man är här! På kvällen hade vi reserverat bord på det omtalade "The Boat House". Med en fin omgivning, god mat och bästa sällskapet så fick vi en underbar kväll! 

 

 Ha en fin dag allihopa!

 





 
 
 

Familjen på vift i new york, dag 2!

2012-10-02 @ 17:04:07
På torsdag morgon var man uppe med tuppen, jobbade en timme och sen bar det av till Brooklyn Bridge! Min första gång där, det var verkligen vackert! 

Efter vårat morgonäventyr var det dags för mig att dra mig tillbaka till jobbet med sällskap av mamma och mormor medans tjejerna gjorde SoHo!
 
 
På kvällen åkte vi till West Village för mysmiddag och självfallet besökte vi sockerbit och SATC lägenheten när vi ändå var där! 
 

FAMILJEN PÅ VIFT I NEW YORK, DAG 1!

2012-10-01 @ 16:53:31
Mina godningar anlände på onsdag eftermiddag i ett regningt New York, efter jobbet var det bara att hoppa in i en taxi och åka till dem, var så härligt att få krama om dem igen! De fick ställa upp sina väskor i lägenheten, dra ett halvt andetag och sen drog jag med dem till Battery Park för lite gofika och span på frihetsgudinnan! 
 
Lite Manhattan guidning!
 
Hade packat med oss gofika!
Mitt finbesök!
 
Obligatoriskt och lite halvt misslyckat! 

Sedan tog vi färjan över till Staten Isand för att få en närmare titt på frihetsgudinnan.
 
Staten Island ferry
 
Manhattan!
 
På kvällen drog jag med mig 4 tröttisar till Times square, vi strosade runt lite och åt på Shake Shack!
 
Vi på storbildsskärmen!! hihi
 
Snipp snapp snut så var den dagen slut! ♥
 

FAMILJEN PÅ VIFT I NEW YORK!

2012-10-01 @ 16:16:49

Här har det varit full rulle i några dagar, jag har haft finbesök från Sverige. Mina kära kusiner, mamma och mormor kom till Newan för en långweekend, första gången jag träffade dem på 4,5 månad så ni kan förstå hur lycklig jag var att få se dem och virse versa!
Vi hann med mycket på 5 dagar, mycket turistsaker som verkligen måste göras som jag inte har hunnit gjort, så det har varit super roligt! Igår åkte de hem så nu gör det lilla hjärtat ont.....insåg verkligen hur mycket jag har saknat dem. Jag får helt enkelt tröstäta av chokladen jag fick hemifrån kära Svealand! (tuuuuuusen tack farmor och farfar) 
 

Mumsfillibabba! 
 
 

RSS 2.0